Dinsdag 12 maart werd door Oracle de PeopleSoft PUM Image 31 vrijgegeven. Wij zijn meteen de red papers ingedoken en hierbij ons samengevat overzicht over wat u van PUM Image 31 kan verwachten;

Drop Zones

Voor een aantal componenten/pagina’s in PeopleSoft Financials zijn nu drop zones geleverd. Bijvoorbeeld voor de component EX_EXP_SHEET_FL, waarmee je dus nu via drop zones de Expense Report pagina kunt aanpassen. Met drop zones kun je extra velden op een Fluid pagina plaatsen zonder dat je daarvoor de bestaande pagina hoeft aan te passen. Het wordt dus ook niet als maatwerk gezien.

 

Grids op Fluid pagina’s

Je kunt nu de data exporteren naar Excel van grids op Fluid pagina’s. Ook kun je nu zoeken naar data in de grid en is er een sorteeroptie.

 

Data Privacy Framework

Er zijn verbeteringen geleverd aan het Data Privacy Framework. Met dit framework kun je persoonlijk gerelateerde en gevoelige gegevens identificeren. Dit gaat door middel van categorieën en classificaties, welke door Oracle standaard zijn geleverd. Maar je kunt ook je eigen categorieën en classificaties maken om velden te kunnen identificeren, die gevoelige data bevatten in het systeem en om te kunnen zien op welke pagina’s en in welke rapporten/queries deze velden worden gebruikt.

 

Fluid Bestelaanvragen

Er is een eProcurement Fluid homepage geleverd, waar ook twee nieuwe tegels op zijn geplaatst: Review Change Requests en Review Change Tracking. Als je via Fluid een bestelaanvraag aanmaakt, dan kun je nu ook templates gebruiken en bestelaanvragen kunnen nu ook worden ingediend voor diensten met vaste en variabele kosten, maar ook voor diensten omtrent tijd en materiaal. Er kan via de zoekfunctie op producten worden gezocht en er kunnen filters worden toegepast. Producten kunnen ook met elkaar worden vergeleken en ze kunnen worden toegevoegd aan een template of favorieten. Op de check out pagina kunnen ook bulk veranderingen (mass change) worden gedaan. En er is een BTW link toegevoegd aan de distributie pagina.

 

Leveranciersportaal

Voor de modules Strategic Sourcing en Supplier Contract Management zijn er extra tegels geleverd op de Public en Secure homepage, zoals tegels voor openbare en uitgenodigde veilingen, toegekende veilingen en tegels

voor contract documentatie en deliverables. Ook kunnen er alerts worden opgezet.

 

Fluid Activa Transacties

Er is een tegel Activa Transacties geleverd, waarmee gebruikers activa transacties kunnen invoeren en indienen ter fiattering. De barcode van een activa kan gescand worden om de detail gegevens op te vragen. Ook kan er een overdracht gedaan worden van de activa of kan het buiten gebruik worden gesteld. Een overdracht en buiten gebruik stelling kunnen nu ook ter fiattering worden ingediend.

 

Validatie Boekdatum Voucher Post

De engine Voucher Post in Payables valideert nu op de boekdatum. Als de boekdatum van een factuur in een gesloten periode valt, dan kun je deze niet verwerken.

 

Factuur Informatie Receivables

De velden Billing Specialist en Bill Source zijn toegevoegd aan de Factuur Informatie pagina’s (Postgegevens) in Receivables. Ook zijn er nieuwe zoek operators (begins with, contains) toegevoegd aan de zoekpagina.